Dewy-foto-mail by .

Dewy is een Nederlandse illustratrice, gevestigd in Haarlem. Dewy is dol op de Japanse (sub)cultuur & alles wat “Kawaii” is, en dat zie je dan ook veel terug in haar werk. Ze werkt graag in diverse, grafische stijlen.

Tekenen is altijd Dewy’s passie geweest. Al vanaf het moment dat Dewy een potlood kan vasthouden zit ze achter de tekentafel. De verhalen die Dewy bedenkt zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en binnen haar werk komt een fantasiewereld tot leven.

“Mijn tekeningen zitten tussen strak en speels in, zijn lief en schattig maar hebben tegelijkertijd vaak een stoer randje. Mijn lijnvoering en stijl zijn uniek door mijn deels ambachtelijke, deels digitale bewerking. Ik heb een persoonlijke, herkenbare, grafische, zwarte lijnvoering en werk met vrolijke kleuren.”

De kracht achter Dewy’s werk is dat haar illustraties breed toepasbaar zijn. Zo maakte Dewy bijvoorbeeld een eigen productlijn, maar ook educatief materiaal en een geïllustreerd boek met haar werk. Deze voorbeelden staan in haar portfolio en haar webshop. In de agenda staat een overzicht wanneer Dewy haar producten te koop aanbiedt op markten en beurzen.

Dewy over haar bedrijfsfilosofie:

“Je koopt bij mij niet alleen een product, maar ook een stukje fantasiewereld, verhaal en identiteit. Mijn producten zijn bedoeld om een vaste plek te krijgen in jouw dagelijkse omgeving, om het leven iets leuker, vrolijker of gelukkiger te maken. Vanaf het moment dat je iets bij mij koopt draag je altijd een klein stukje DewyCreations met je mee. Een ding is geen ding, maar het zegt iets over wie jij bent. Door mijn producten te gebruiken laat je aan de wereld het verhaal over jezelf zien. Wat wil jij te vertellen?”

Naast illustratiewerk is Dewy ook kunsteducator. In 2018 rondde zij de docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving af en behaalde ze haar eerstegraads lesbevoegdheid. Ze vind het leuk om af en toe een lezing of workshop te geven over haar werk of het beroep illustrator. Mail haar over de mogelijkheden.

Heb je een vraag of wil je een samenwerking aangaan met Dewy? Neem dan contact op via de contactpagina.

  
OPLEIDINGEN
2013 - 2018Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Breitner Academie
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
2007 - 2013Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs aan Meander College Zwolle
CURSUSSEN
2012 - 2013Naaicursus bij de kostuumfabriek Zwolle
2011 - 2012Oriëntatie cursus Art and Design (Artez Arnhem)
STAGES
2018Freelance stagair bij illustrator Milo Rottinghuis (Milo/ illustratie)
2017 - 2018Educator binnen het kinderkunstprogramma en schilderlessen voor volwassenen bij het buitenschoolse, kunsteducatieve centrum MK24
2016 - 2017Stagiair bij de IMC Weekendschool, ontwerper en uitvoerder van lessenpakket rondom het beroep kunstenaar voor kinderen tussen 11 en 12 jaar
2016 - 2017Stagiair bij het Damstede Lyceum voor de lessen CKV, Kunst Algemeen en praktijklessen vwo onderbouw
2015 - 2016Stagiair bij het Spinoza Lyceum voor kunstpraktijklessen en kunsttheorielessen voor mavo, havo en vwo, onderbouw en bovenbouw