Kawaii Fastfood

Voor haar afstuderen ontwierp Dewy 2 verschillende productcollecties met haar eigen illustraties, waarbij eten als een rode draad door al het werk heen loopt.

De eerste collectie die zij maakte is de Kawaii Fastfood Collectie. Deze serie bestaat uit tekeningen van allerlei verschillende soorten junkfood, snacks en toetjes die je in een snoezige snackbar zou bestellen. Dewy haalde haar inspiratie uit de zoete en vrolijke Kawaii cultuur in Japan. Kawaii staat voor schattig, leuk en adoreerbaar. De kinderlijke stijl wordt gekenmerkt door simpele, zwarte lijnen en pasteltinten en karakters hebben altijd 2 grote, ronde zwarte ogen. Achter de onschuldigheid van de Kawaii cultuur schuilt echter een duister randje: meisjes gebruiken de schattigheid als wapen of protest tegen de harde, ellendige, volwassen wereld en de hoge eisen en werkdruk die in Japanse cultuur aan jongeren worden opgelegd.

Het doel van Dewy’s producten is op een positieve manier bijdragen aan de vlucht uit de realiteit die binnen de Kawaii cultuur plaatsvindt.

De collectie bestaat uit kleine artikelen zoals sleutelhangers, buttons en kaartjes, omdat mensen dit soort spulletjes makkelijk mee kunnen nemen, bij zich kunnen dragen of een plek kunnen geven in hun dagelijkse omgeving.

De producten worden aangeboden op de diverse markten en beurzen waar Dewy aanwezig is.

Ook staan de illustraties op Dewy’s Redbubble Store, een print on demand website waarbij je allerlei producten zoals telefoonhoesjes, tassen en bekers kan bestellen met haar werk.