Illustratieproject Katvertenties

Voor dit project maakte Dewy een aantal katvertenties voor de adoptiekatten uit het dierenasiel in Amsterdam Noord. De adoptiekatten in het asiel zijn dieren die niet meer geplaatst kunnen worden omdat ze in het wild zijn opgegroeid of verwaarloosd zijn. De katten kunnen niet meer gesocialiseerd worden en zullen altijd in het asiel moeten blijven, omdat de omgang met mensen vrijwel onmogelijk is.

Om de katten wat extra aandacht te geven ontwierp Dewy acht portretten van de dieren. Elke kat vertelt een fragmentarisch verhaal of gedicht dat gebaseerd is op gesprekken met buurtbewoners uit Amsterdam Noord. Dewy wilde met deze combinatie van beeld en tekst een vervreemdend werk neerzetten dat zou passen bij het antisociale karakter van de katten.

De katvertenties hebben ongeveer een jaar op de website van het dierenasiel in Amsterdam Noord gestaan, maar gezien het asiel een deel van de dieren moest laten inslapen en een aantal nieuwe adoptiekatten aannam hebben ze het werk voor de uniformiteit van de website verwijderd.

Meer informatie over de adoptiekatten en het asiel vind je op de website van Stichting Dierenleed.